Spriječeno krijumčarenje heroina iz BiH u Srbiju

S
SRNA
13.12.2009. u 11:51
0
0
Spriječeno krijumčarenje heroina iz BiH u Srbiju
0
Spriječeno krijumčarenje heroina iz BiH u Srbiju Foto: Arhiv
Policija iz Srbije presjekla je međunarodni lanac krijumčarenja narkotika iz BiH u ovu zemlju, zaplijenivši 3,15 kilograma heroina i uhapsivši dvije osobe iz Novog Pazara i jedno iz Barajeva kod Beograda.
U koordiniranoj akciji policijskih službenika iz Novog Pazara, Prijepolja i Kraljeva na magistralnom putu Novi Pazar - Sjenica uhapšeni su Dragica Stepanović (30) iz Barajeva, Senad Faković (21) i Sadik Lekpek (43) iz Novog Pazara, koji je od ranije poznat policiji.

MUP Srbije je saopštio da su se osumnjičeni vraćali iz Sarajeva i da je Stepanovićeva krenula autobusom, a za njom automobilom "Mitsubishi pajero" Senad Faković i Sadik Lekpek.

Po dogovoru, nakon što su prešli granicu između Srbije i BiH, Stepanovićeva je izašla iz autobusa kako bi nastavila put autom sa Fakovićem i Lekpekom, prema Novom Pazaru.

Tom prilikom policija je kod osumnjičene pronašla torbu sa tri paketa obmotana alu folijom, u kojima se nalazila praškasta materija za koju se sumnja da je heroin. Kod osumnjičenih je pronađeno pet mobilnih telefona i više kartica za mobilne telefone.

Dragici Stepanović, Senadu Fakoviću i Sadiku Lekpeku određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedeni nadležnom istražnom sudiji Okružnog suda u Novom Pazaru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: