Bileća
0

FOTO / Spriječeno krijumčarenje 7.350 šteka cigareta

Sarajevo-x.com
Policijski službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Jug Čapljina su na području opštine Bileća spriječili krijumčarenje 7. 350 šteka cigareta, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 183.750 konvertibilnih maraka.

Naime, na osnovu operativnih saznanja pripadnici ove jedinice su u graničnom pojasu Donji Davidovići (Bileća) zatekli tri parkirana putnička motorna vozila, bijeli VW kombi, registarskih oznaka BiH, Opel, registarskih oznaka SR Njemačke i VW Jetta, registarskih oznaka BiH.

Nedaleko od ovog mjesta otkriveno je i teretno motorno vozilo Tam T-150, vojnog porijekla i bez registarskih oznaka, a u kojem se ispod cerade na tovarnom dijelu nalazila veća količina cigareta.

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH te je uz njihovu saglasnost izvršen pretres teretnog motornog vozila. Prilikom detaljnog pregleda vozila otkrivene su gore spomenute količine cigareta, od čega 5. 250 šteka marke Ronhill Lights, 250 šteka Ronhill Blue, 150 šteka Ronhill Rich i 1. 700 šteka Ronhill Superlights.
U preostala tri otkrivena vozila nije bilo robe, ali se ista dovode u vezu sa ovim događajem. Otkrivene cigarete i vozila su privremeno oduzeti.

U toku je dalji rad na ovom slučaju i otkrivanju počinitelja krivičnog djela krijumčarenje.