Crna hronika
0

Split: Priveden i drugi počinitelj dvostrukog ubistva

FENA
Split
Split
Splitsko-dalmatinska Policijska uprava izvijestila je da je uhićen i drugi počinitelj sinoćenjeg dvostrukog ubistva 32-godišnjak čiji identitet nije objavljen, a prvi, 20-godišnjak, uhapšen je i priveden nedugo nakon događaja u 23,30 sati.

Ubijeni su 22-godišnji Lovel Matković i 21-godišnji Marino Vukšić, ranije prijavljivani zbog kažnjivih djela vezanih uz opojne droge i razbojništvo te zbog nasilja, a teško je ozlijeđen 29-godišnji Ivan Ljubić koji je smješten u splitskoj Kliničkoj bolnici.

Dvostruko ubistvo dogodilo se sinoć oko 23,30 sati na parkiralištu u Vinkovačkoj ulici u Splitu, iz još neutvrđenih razloga. U trenutku ubojstva Matković, Vukšić i Ljubić bili su u automobilu marke "audi" na parkiralištu iza jednog kafića, kada su im prišle dvije osobe i počele pucati. Nakon toga počinitelji su pobjegli.

Zbog sumnje u dvostruko ubistvo priveden je 20-godišnjak i nad njim traje kriminalistička obrada, a prije nešto više od dva sata privedena je i druga osoba. Nakon obrade bit će privedeni istražnom sucu s kažnjivim prijavama zbog ubistva, pokušaja ubistva te neovlaštenog držanja oružja.

Sve upućuje na to da su ubistva počinjena automatskim oružjem, najvjerojatnije "kalašnjikovim", no policija, u interesu istrage, ne može potvrditi je li oružje pronađeno.

Neslužbeno se doznaje da je mogući motiv ubistva razmirica unutar narkodilerskih krugova. Na Matkovića je pucano i prije manje od mjesec dana pred ulazom u zgradu u kojoj živi i tada su mu propucane obje noge, no napadač nije bio utvrđen. Prije oko dvije godine ranjen je i nožem.