Sam protiv svih
0

Specijalac Zoran Čegar savladao i uhapsio dilere droge i oružja

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiva/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiva/Sarajevo-x.com
U sarajevskom naselju Grbavica jučer se odvijala prava drama. Zoran Čegar, komandant podrške pri Jedinici za zaštitu osoba i objekata Federalne uprave policije razoružao je i uhapsio dilere droge i oružja.

Prema navodima Oslobođenja, osobe koje su se nalazile u blizini kafića Cacao na Grbavici bile su očevici hapšenja kakvo se viđa samo na filmovima.

Na obližnjem parkingu su se četiri mladića vrzmala oko Audija 100 i Opel Corse te su nešto prebacivali iz jednog gepeka u drugi. Navodno je u gepeku Audija primijećeno više pakovanja droge, kesa sa novcem i puške M-16 i kalašnjikov.

Potom je iz automobila izašao muškarac kojeg su očevici prepoznali kao Zorana Čegara. Došlo je do potezanja oružja i fizičkog obračuna policajca i četverice mladića. Čegar je vještim udarcima i bez ispaljenog metka savladao dvojicu kriminalaca, stavio im lisice i oborio ih na tlo.

Preostala dvojica kriminalaca sjela su u Audi i pobjegla prema Skenderiji. Ubrzo su na mjesto događaja stigli pripadnici FUP-a i MUP-a KS, a policijske patrole krenule su u potjeru za Audijem. Prema nepotvrđenim informacijama, bjegunci su pucali prema policiji.

Kako piše Oslobođenje, uhapšeni kriminalci su iz Srbije, pripadaju tamošnjem kriminalnom podzemlju i poznati su policiji.