Crna hronika
5

Specijalac pretukao mladića u klubu u Banjoj Luci

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Iz banjalučke policije danas su potvrdili da su zaprimili prijavu protiv G.P., pripadnika Specijalne jedinice policije MUP-a RS, koji je osumnjičen da je nanio teške tjelesne povrede jednom mladiću, 31. decembra 2013. godine, u ugostiteljskom objektu “Tamaris” u Banjoj Luci.

Utvrđeno je da su s G.P. u društvu bila još tri pripadnika Specijalne jedinice MUP-a RS za koje će se daljim radom utvrditi eventualna odgovornosti, stoji u saopćenju CJB Banja Luka.

Nezvanično, Goran Mišić iz Banje Luke teško je pretučen tokom novogodišnje noći u "Tamarisu", a za nanošenje povreda optužio je pripadnike Specijalne policije MUP-a RS, koji su, kako tvrdi, bili zaposleni kao osiguranje u lokalu, te da ga je najviše tukao Goran Paraš.

Iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka navode da im je prijavljeno da je 31. decembra 2013., u tom ugostiteljskom objektu narušen javni red, pri čemu su tri osobe zadobile tjelesne povrede.

-Postupanjem po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici su utvrdili da je izvršilac krivičnih djela teška tjelesna povreda i laka tjelesna povreda, G.P. pripadnik Specijalne jedinice policije MUP-a RS, protiv kojeg će po kompletiranju predmeta biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu - navodi se.

O svim ovim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se preduzmu zakonom predviđene mjere i radnje radi utvrđivanja odgovornosti i rasvjetljavanja događaja.

Također, o navedenom događaju upoznata je Jedinica za profesionalne standarde MUP-a RS radi utvrđivanja disciplinske odgovornosti.

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka u saradnji s Okružnim tužilaštvom Banja Luka nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju događaja.

Banjalučke “Nezavisne novine” su objavile da su napadnutom mladiću, nakon ljekarskog pregleda konstatovani podlivi i kontuzije po cijelom tijelu, te napuknuće pršljena.

Pretučeni mladić i njegova porodica najavili su tužbu protiv pripadnika MUP-a RS.