Policija privela vlasnicu
4

Spašeno pet zatočenih pasa iz stana u centru Sarajeva

Piše: N. G.
Foto: N. G./Klix.ba
Detalj s akcije spašavanja pasa (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Istinska drama odvijala se u ponedjeljak u centru Sarajeva, nakon saznanja da Sarajka u svom stanu u Pruščakovoj ulici godinama drži zatočene pse.

Prema informacijama našeg reportera s mjesta događaja, članovi Udruženja za zaštitu i dobrobit životinja "Avlijaner" ranije su se obraćali nadležnima da se riješi ovaj problem, ali kako ništa nije učinjeno, riješili su da sami izađu na teren i učine nešto kako bi spasili pse iz stana iz kojeg se širio smrad.

Ubrzo potom na mjesto događaja izašli su i nadležni kantonalni inspektori te pripadnici MUP-a KS koji su priveli muškarca koji je, bez potrebnog naloga, ušao u stan i iznio dva psa. Muškarca su prestrašeni psi tom prilikom napali te je zadobio lakše povrede, a on je ubrzo nakon sačinjavanja policijskog zapisnika pušten na slobodu. U stanu su tako ostala još četiri psa, pa je policija naknadno dobila nalog za ulazak u stan, te su još tri psa u kasnim popodnevnim satima spašeni iz stana. Posljednji pas se skrio u jednoj od mračnih prostorija te će on naknadno biti spašen.

Vlasnica Senka Sarić se opirala ovoj akciji, zbog čega su je policajci priveli. U cijeloj akciji doprinos su dali i sarajevski vatrogasci.