Optužen za silovanje u I. Sarajevu
0

Sokolac: Paravinja pred sudom u roku od osam dana

SRNA
Dragan Paravinja (Foto: SRNA)
Dragan Paravinja (Foto: SRNA)
Postupajući sudija Osnovnog suda na Sokocu u roku od osam dana zakazat će glavni pretres kojem će prisustvovati Dragan Paravinja, zbog optužbe za silovanje djevojke u Istočnom Sarajevu 2002. godine.

"Paravinja će pred ovim sudom odgovarati samo za silovanje koje je počinjeno na našem području", izjavila je Srni Dragana Mačar, službenica za odnose sa javnošću Osnovnog suda.

Osnovni sud na Sokocu raspisao je 2005. godine potjernicu za Paravinjom zbog optužbi da je 2002. godine silovao djevojku u Istočnom Sarajevu. Potjernica za Paravinjom je raspisana tri godine nakon što je počinjeno silovanje u Istočnom Sarajevu, jer se on nije pojavljivao na suđenju.

U Srbiji je za Paravinjom raspisana međunarodna potjernica zbog silovanja i pokušaja silovanja, a u Hrvatskoj zbog nestanka, odnosno ubistva 17-godišnje Antonije Bilić. 

Dragan Paravinja, koji je priznao ubistvo maloljetne Antonije Bilić iz Drniša u Hrvatskoj i koji je optužen za silovanje u Istočnom Sarajevu, juče je dovezen je u KPZ "Kula" u Istočnom Sarajevu. 

Paravinju su u pratnji dva vozila sudske policije, iz Banje Luke do zatvora Kula, sproveli pripadnici MUP-a Republike Srpske.