Crna hronika
3

Sokolac: Otac nakon svađe pucao u sina

FENA
Policija u Sokolcu danas je Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo predala Lj.P. zbog postojanja osnova sumnje da je pokušao da ubije svog sina.

Ovo ubistvo u pokušaju dogodilo se jučer, saopćeno je danas iz CJB Istočno Sarajevo.

Svjedoci su ispričali policiji da je Lj.P., nakon kraće verbalne prepirke sa svojim sinom S.P., upotrijebio vatreno oružje ispalivši više metaka u sina od kojih ga je, najvjerovatnije, jedan pogodio u predjelu prepone.

Policijskoj stanici Sokolac jučer je oko 10 sati D.M. prijavio da se u njegovom vozilu nalazi S.P. koji je zadobio povrede od vatrenog oružja, te da ga vozi u dom zdravlja.

Zbog ustrelne rane u predjelu desne prepone, povrijeđeni je vozilom hitne pomoći prevezen u UKC Koševo, u Kantonu Sarajevo.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je u mjestu Smrtići, kod Sokoca, vatreno oružje upotrijebio Lj.P. i da je tom prilikom svom sinu S.P. nanio teške tjelesne povrede opasne po život.

Istog dana, oko 10,30 sati Lj.P. je lišen slobode i priveden u službene prostorije policijske stanice.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca izvršen je uviđaj, a u dvorištu porodične kuće vlasništvo osumnjičenog Lj.P., pronađena je vojnička poluautomatska puška bez metaka u magacinu, četiri čahure, tri metka i jedan pištoljski metak, te tragovi crvene boje koji svojim izgledom asociraju na krv.