Ostaje u pritvoru
0

Sokolac: Bogdan Mičić pucao tri puta prema sugrađaninu

M. N.
Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Bogdanu Mičiću koji se tereti da je 25. novembra na Sokocu ispalio tri hica u S. D. nanijevši mu povrede.

Pritvor mu je određen zbog bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi boravio na slobodi, mogao ponoviti krivično djelo, odnosno dovršiti pokušano krivično djelo, jer je u izvršenju krivičnog djela za koje se sumnjiči iskazao veliki stepen upornosti.

Mičić je 25. novembra oko 10:20 sati došao naoružan u privatni posjed S. D. u mjestu Kalauzovići, općina Sokolac, te pucao u lice S. D. ispalivši tri hica i ranivši ga u lijevu potkoljenicu, nakon čega ga je povrijeđeni oborio u kanal.

"Otimajući se oko pištolja u kanalu, osumnjičeni je ispalio još jedan hitac. Krivično djelo ubistva ostalo je u pokušaju zahvaljujući pravovremenoj reakciji samog oštećenog, kao i osoba inicijala B. Đ. i M. G.", navode iz Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Povrijeđeni je prebačen u bolnicu "Srbija" u Istočnom Sarajevu, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede.

Policija je pretresla kuću i pomoćne objekte koje koristi osumnjičeni Mičić i pronašla pušku i 60 metaka različitog kalibra. On se tereti za pokušaj ubistva i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.