{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sokočaninu iz glave izvađen ekser dužine deset centimetara

S
SRNA
18.2.2015. u 17:26
21
35
Sokočaninu iz glave izvađen ekser dužine deset centimetara
21
Sokočaninu iz glave izvađen ekser dužine deset centimetara
Foto: Ilustracija
Doktori fočanske bolnice uspješno su izvadili ekser dužine deset centimetara iz glave pacijenta Jova Ećimovića (66) sa Sokoca, koji se povrijedio čisteći staru pušku.
U fočansku bolnicu Ećimović je stigao sinoć oko 19.00 sati u svjesnom stanju, a ljekari su tek nakon rendgenskog snimka ustanovili da se u glavi nalazi metalni predmet, koji je tupim vrhom iznad desnog oka probio čeonu kost, sinuse i očnu duplju.

Hirurg Miro Obrenović rekao je da su uspjeli da odstrane strano tijelo, pri tom ne oštetivši nijednu strukturu koja prethodno nije bila oštećena.

"Sve je proteklo u najboljem redu, uspjeli smo rekonstruisati sve regije, pacijent vidi i na to oko. Na naše iznenađenje, nije došlo do oštećenja vitalnih struktura ni očne jabučice. Ovo je nešto što se rijetko kada, pa skoro i nikada ne sretne u karijeri", istakao je Obrenović.

Ećimović priča da je čistio zarđalu pušku u kojoj je bio zaglavljen metak.

"Čekićom sam sa strane udarao da me ne bi moglo dohvatiti, a taj dio kojim sam ja udarao, on je aktivirao kapislu i vjerovatno dobio rikošet. Vidim najedanput me krv zalije", rekao je Ećimović.

On je zahvalio ljekarima u Foči za stručnu intervenciju, kojom mu je spašen vid.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: