{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Snijeg stvara problem na cestama: Kamion se prevrnuo kod Bosanske Gradiške

3.2.2018. u 20:58
184
62
Snijeg stvara problem na cestama: Kamion se prevrnuo kod Bosanske Gradiške
184
Snijeg stvara problem na cestama: Kamion se prevrnuo kod Bosanske Gradiške
Zbog snježnih padavina koje su zahvatile dijelove Bosne i Hercegovine, posebno u višim predjelima i preko planinskih prevoja, saobraćaj se odvija usporeno i otežano. U mjestu Gašnica kod Bosanske Gradiške prevrnuo se kamion.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kako saznajemo u PU Gradiška, u ovoj nesreći koja se dogodila u poslijepodnevnim satima nije bilo povrijeđenih osoba, a dogodila se zbog velikih količina snijega na cesti.

Iz Auto-moto saveza RS uzdvajaju putne pravce Mrkonjić Grad-Glamoč (prevoj Mliništa), Šipovo-Novo Selo, Banja Luka-Čađavica, Karanovac-Kneževo-Turbe i Kotor Varoš-Teslić (prevoj Borja) na kojima se saobraćaj odvija otežano. Ekipe putnih službi vrše čišćenje i posipanje svih kritičnih dionica.

U ostalim krajevima RS saobraćaj se odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Kako je saopćeno iz BIHAMK-a, na magistralnom putu M-20 Gacko-Tjentište i dalje se saobraća jednom jednom trakom naizmjenično.

Izdvajaju putne pravce: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Bihać-Ostrožac i Cazin-Velika Kladuša, a gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca. Učestale su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, a posebno izdvajaju dionice: Konjic-Mostar, Jablanica-Prozor, Jajce-Banja Luka, Sarajevo-Foča i Bugojno-Novi Travnik.

"Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Zbog niskih temperatura moguća je poledica u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na putevima u južnim krajevima učestali su jaki udari vjetra. Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno", kažu iz BIHAMK-a.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila iznad 7,5 tona. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: