Mikrokreditna fondacija LOK
0

Službenica Selma Husić nenamjenski odobrila 100.000 KM

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
LOK Mikrokreditna fondacije je danas, povodom različitih proizvoljnih napisa u medijima o dešavanjima u toj fondaciji, saopćila da je Selma Husić je radila na poslovima kreditnog službenika u uredu Mostar i da je nakon prvih indicija o postojanju nepravilnosti u njenom radu odmah uklonjena s radnog mjesta.

"Kontrolom je potvrđeno da je bilo manipulacija od strane spomenute zaposlenice i članova njene uže porodice i najbližih prijatelja. Svjesno su, zajedničkim djelovanjem, kreditna sredstva koristili suprotno namjeni kredita i time, prema dosadašnjim nalazima, nenamjenski iskoristili oko 100.000 KM. Utvrđeno je da su svim korisnicima kredita sredstva isplaćena na njihove vlastite račune, prema ugovoru o kreditu, a korisnici kredita su tim sredstvima trebali dalje raspolagati shodno namjeni kredita", stoji u saopćenju LOK-a.

LOK MKF poduzima sve potrebne korake prema nadležnim istražnim i drugim organima u cilju utvrđivanja odgovornosti svih učesnika ovog slučaja za eventualno nezakonito postupanje. Ako dalja istraga pokaže da su neke osobe svjesno poduzele korake i radnje kako bi načinile štetu organizaciji, LOK MKF će biti prinuđen da protiv takvih pokrene postupak u skladu sa zakonskim propisima.

"Ne ulazeći u različite interpretacije i način komuniciranja u medijima, koji je ponekad išao na štetu naše organizacije, upozoravamo javnost i naše klijente da pažljivo i na pravilan način pristupaju procesu zaduživanja", stoji u saopćenju.