{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Službenica Selma Husić nenamjenski odobrila 100.000 KM

F
11.2.2010. u 20:43
0
8
Službenica Selma Husić nenamjenski odobrila 100.000 KM
0
Službenica Selma Husić nenamjenski odobrila 100.000 KM
Foto: Ilustracija
LOK Mikrokreditna fondacije je danas, povodom različitih proizvoljnih napisa u medijima o dešavanjima u toj fondaciji, saopćila da je Selma Husić je radila na poslovima kreditnog službenika u uredu Mostar i da je nakon prvih indicija o postojanju nepravilnosti u njenom radu odmah uklonjena s radnog mjesta.
"Kontrolom je potvrđeno da je bilo manipulacija od strane spomenute zaposlenice i članova njene uže porodice i najbližih prijatelja. Svjesno su, zajedničkim djelovanjem, kreditna sredstva koristili suprotno namjeni kredita i time, prema dosadašnjim nalazima, nenamjenski iskoristili oko 100.000 KM. Utvrđeno je da su svim korisnicima kredita sredstva isplaćena na njihove vlastite račune, prema ugovoru o kreditu, a korisnici kredita su tim sredstvima trebali dalje raspolagati shodno namjeni kredita", stoji u saopćenju LOK-a.

LOK MKF poduzima sve potrebne korake prema nadležnim istražnim i drugim organima u cilju utvrđivanja odgovornosti svih učesnika ovog slučaja za eventualno nezakonito postupanje. Ako dalja istraga pokaže da su neke osobe svjesno poduzele korake i radnje kako bi načinile štetu organizaciji, LOK MKF će biti prinuđen da protiv takvih pokrene postupak u skladu sa zakonskim propisima.

"Ne ulazeći u različite interpretacije i način komuniciranja u medijima, koji je ponekad išao na štetu naše organizacije, upozoravamo javnost i naše klijente da pažljivo i na pravilan način pristupaju procesu zaduživanja", stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: