{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Službenica optužena da je kupovinom papira pronevjerila 30.000 KM

Piše: E. F./Klix.ba
25.2.2015. u 14:22
10
47
Službenica optužena da je kupovinom papira pronevjerila 30.000 KM
10
Službenica optužena da je kupovinom papira pronevjerila 30.000 KM
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Valentine Stanišić sa Pala, a pošto je kao službenica Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH oštetila državni budžet za 30.000 KM.
Stanišić je na radnom mjestu referent za nabavke - ekonom postupala protivno zakonu i utvrđenim procedurama i internim aktima. Potpisivala je fakture za nabavku kancelarijskog materijala, te je potpisala da su izvršene isporuke kancelarijskog materijala - papira, tokom 2011. godine, za dvije fakture u
ukupnom iznosu od 30.178,50 KM, iako je znala da isporuka papira nije izvršena ni realizirana. Na taj način je oštetila budžet DKPT BiH za navedeni iznos, a tako je oštećen i budžet Bosne i Hercegovine.

Tokom istrage u ovom predmetu ostvarena je značajna saradnja Tužilaštva BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, čiji uposlenici su otkrili i prijavili ovo krivično djelo.

Optuženu se tereti da je kao službena i odgovorna osoba u institucijama BiH svjesnim kršenjem propisa, propuštanjem dužnosti nadzora, očigledno nesavjesno postupila u vršenju dužnosti, pa je usljed toga nastupila imovinska šteta, čime je počinila kazneno djelo nesavjestan rad u službi.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: