Općina Stari Grad
0

Služba za stambene poslove pronašla mrtvo tijelo žene u stanu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Služba za stambene poslove Općine Stari Grad jutros je, u toku redovne kontrole, u stanu na adresi Balibegovica br. 4 pronašla mrtvo tijelo žene, saopćeno je iz Općine.

S obzirom na to da se korisnica stana, čiji su inicijali I.B.F., 1926. godište, nije javljala već dva mjeseca, Služba za stambene poslove je kontaktirala KCUS kako bi provjerili da li je smještena u bolnicu te Matični ured Općine da utvrde da li postoji smrtni list ako je umrla. Također, Služba je konaktirala rodbinu, ali nikakvi podaci nisu dobijeni.

U razgovoru s komšijama, inspektori Službe za stambene poslove saznali su da je niko nije vidio otprilike dva mjeseca.

Na inicijativu općinske Službe za stambene poslove o svemu je obaviještena PS Stari Grad te su jutros inspektor Službe za stambene poslove i jedan pripadnik PS Stari Grad ušli u stan i zatekli beživotno tijelo žene, u raspadajućem stanju.

Nakon toga pozvan je ljekar koji je konstatovao smrt te patolog i krim inspektori koji su obavili uviđaj, a tijelo je prevezeno u prosekturu Bare gdje će se izvršiti obdukcija.

Nije bilo tragova nasilne smrti, a obdukcija će biti izvršena sutra kako bi bio utvrđen tačan uzrok.

Općina Stari Grad je angažirala službu koja je obavila dezinfekciju i dezinskeciju stana te isti zapečatila. O svemu je obaviještena i rodbina, kaže se u saopćenju iz Općine Stari Grad.