{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slučaj pljačke na međunarodnom aerodromu Sarajevo u nadležnosti Tužiteljstva BiH i SIPA-e

F
6.12.2007. u 14:49
0
0
Slučaj pljačke na međunarodnom aerodromu Sarajevo u nadležnosti Tužiteljstva BiH i SIPA-e
0
Slučaj pljačke na međunarodnom aerodromu Sarajevo u nadležnosti Tužiteljstva BiH i SIPA-e
Foto: BHT1
Slučaj jučerašnje pljačke na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu preuzet će u nadležnost Tužiteljstvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), uz potrebnu pomoć drugih policijskih agencija i tužiteljstava, dogovoreno je danas na zajedničkom sastanku u Sarajevu na inicijativu menadžmenta SIPA-e.
Sastanku su prisustvovali državni tužitelj, predstavnici SIPA-e, MUP-a Kantona Sarajevo, Tužiteljstva Kantona Sarajevo i EUPM-a.

Činjenica da su počinitelji prilikom izvršenja krivičnog djela bili obučeni u crne kombinezone s pancirnim prslucima i da su na leđima imali ispisan natpis „POLICIJA", a na prednjem dijelu kombinezona (pancirnog prsluka) u predjelu prsa imali manji natpis „SIPA" govori da SIPA ima kredibilitet i povjerenje u javnosti zbog svih do sada provedenih aktvinosti te da su to počinitelji iskoristili kao jedno od pomoćnih sredstava za izvršenje krivičnog djela, saopćeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu.

Pljačka na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu odnosi se na krivično djelo iz federalnog zakona teški slučajevi razbojničke krađe i razbojništva. Odmah po saznanju o njegovom počinjenju, angažirani su svi operativni kapaciteti SIPA-e, uključujući Kriminalističko-istražno odjeljenje u sjedištu, Regionalni ured Sarajevo, Službu za operativnu podršku, Jedinicu za specijalnu podršku i Odjeljenje za zaštitu svjedoka SIPA-e, a sve radi pružanja pomoći nadležnim policijskim organima u vezi s identificiranjem počinitelja, njihovim hapšenjem i pronalaskom otuđenog novca.

Pored toga, u početnoj fazi istrage menadžment SIPA-e je MUP-u Kantona Sarajevo stavio na raspolaganje sve svoje operativne kapacitete.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: