Brčko
0

Slijedi ispitivanje uhapšenih osoba u akciji Skuter

FENA
Foto: InfoBrcko.com
Foto: InfoBrcko.com
Prema saopćenju Tužilaštva Brčko Distrikta BiH, slijedi ispitivanje uhapšenih osoba u jutros pokrenutoj policijskoj akciji naziva "Skuter“, nakon čega će biti donijeta odluka o tome da li će protiv istih biti određen i pritvor.

Dana 15.12.2010.godine u prijepodnevnim satima Tužilaštvu Brčko Distrikta BiH dostavljen je zvaničan izvještaj Policije Brčko Distrikta BiH o lišavanju slobode 23 osobe u akciji "Skuter“ usmjernoj na subzijanju neovlaštene prozvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, a koja je provedena pod nadzorom Tužilaštva Brčko Distrikta BiH, navodi se u saopćenju brčanskog tužilaštva.

Tužilaštvo Brčko Distrikta BiH će saglasno odredbama Zakona o krivičnom postupku Brčko Distrikta BiH, u roku od 24 sata računajući od momenta sprovođenja osoba lišenih slobode u Tužilaštvo Brčko Distrikta BiH, iste ispitati, a nakon ispitivanja donijeti odluku da li će za osobe lišene slobode, podnijeti prijedlog za određivanje pritvora Sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda Brčko Distrikta BiH.

Radi uspješnog okončanja istrage, Tužilaštvo Brčko Distrikta BiH, u ovom momentu, ne može dati više informacija o mjerama i radnjama koje se provode u ovoj istrazi, stoji u saopćenju.