Crna hronika
0

Slavonski Brod: Zapljena 2,7 kg heroina

FENA
Brodsko posavska policija u suradnji s carinom ovoga je vikenda na graničnom prijelazu s Bosnom i Hercegovinom u Slavonskome Brodu otkrila i zaplijenila 2,7 kilograma heroina, rečeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj.

U automobilu "renault 19" čakovačkih registarskih oznaka u Hrvatsku su ju pokušale prokrijumčariti dvije žene I.S. (34) i K.J.(26 ) godina s područja Međimurske županije. Droga je bila skrivena u podu automobila ispod nogu 26-godišnje suvozačice a otkrivena je uz pomoć policijskog psa za detekciju opojnih droga.

Prema riječima načelnika PU Mije Kršića procijenjeno je kako je pronađena droga na "crnom tržištu" vrijedna oko milijun kuna.

Obje žene su uhićene i prijepodne privedene istražnom sucu Županijskoga suda u Slavonskome Brodu.

Dosada nisu bile u policijskim evidencijama a načelnik Kršić kaže kako zasada nema saznanja je li još netko bio upleten u ovaj pokušaj krijumčarenja droge koja je najvjerojatnije bila namijenjena hrvatskom narko tržištu.

Nakon što je početkom godine na novogradiškom području uhitila dilera sa više od 5 kilograma heroina ovo je druga veća uspješna akcija brodsko posavske policije u ovoj godini kada je u pitanju zlouporaba opojnih droga.

Ovoga vikenda uspješni su bili i u otkrivanju krijumčara cigareta te su na graničnom prijelazu Stara Gradiška u autobusu slovenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 34 godišnji državljanin BiH zaplijenili gotovo 4 tisuće kutija raznih cigareta.