Trebinje
0

Slagao da mu je ukraden auto

SRNA
Trebinjska policija dostavila je izvještaj Okružnom tužilaštvu u Trebinju protiv dvadesetčetvorogodišnjaka čiji su inicijalu J. V. jer je lažno prijavio da mu je ukraden automobil "škoda romster".

Izvještaj je podnesen i protiv tridesetogodišnjaka sa inicijalima M. D. zbog sumnje da je pomogao J. V. tako što je potvrdio njegove lažne navode.

Oni se sumnjiče da su počinili krivično djelo lažnog prijavljivanja krivičnog djela i lažno prijavljivanje krivičnog djela u vezi sa pomaganjem.

Centar javne bezbjednosti Trebinje saopštio je da je osumnjičeni J. V. 19. marta prijavio trebinjskoj Policijskoj stanici da mu je sa parkinga u Ulici herceg Stefana Kosače u ovom gradu ukradeno vozilo, vlasništvo rent-a-kara "Aksiom" iz Budve, koje je iznajmio dan ranije.

U saopštenju se ističe da je kriminalističkom obradom utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je J. V. lažno prijavio krađu, a da je M. D. lažno svjedočio.

"Nakon kriminalističke obrade djelo je rasvijetljeno, a izvještaj o počinjenom krivičnom djelu dokumentovan je i dostavljen Okružnom tužilaštvu", navodi se u saopštenju.

Trebinjska policija juče je uhapsila lice čiji su inicijali S.S. (20) iz Trebinja zbog sumnje da je iz radnje "Odavić" ukrao metalnu kasu-ladicu, te oštetio kućište i ekran računara-kase.

U saopštenju se navodi da će Okružnom tužilaštvu Trebinje protiv S.S. biti dostavljen izvještaj o teškoj krađi.