Oborena i stabla
9

Škola u Vlasenici ostala bez krova nakon oluje

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Vlasenica je noćas bila na udaru olujnog nevremena, a najveću štetu pretrpjela je zgrada Osnovne škole "Vuk Karadžić" koja je ostala bez krova.

Direktor škole Danka Kezunović rekla je Srni da je uništena kompletna krovna konstrukcija škole i oboreno nekoliko stabala u školskom dvorištu, te da pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice, radnici Komunalnog preduzeća, Šumskog gazdinstva i zaposleni u školi rade na raščišćavanju dvorišta.

"Nadam se da ćemo imati pomoć opštine i entitetskih institucija u saniranju krova, jer škola za takav poduhvat nema novca", napomenula je Kezunović.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Željko Damljanović rekao je Srni da su na teren upućene tri komisije za zadatkom da utvrde posljedice noćašnjeg nevremena.

"Imamo pedesetak prijava građana o pričinjenoj šteti. Ekipe su na terenu i tokom dana imat ćemo više informacija o obimu štete", naveo je Damljanović.

Predsjednica Skupštine opštine Vlasenica Gordana Trampić rekla je Srni da je opštinski Štab za vanredne situacije jučer proglasio vanrednu situaciju na području Vlasenice koja je još na snazi, te navela da danas ne rade obrazovne ustanove i obdaništa.

"Imamo informacije da je određena materijalna šteta pričinjena na skoro svakom individualnom objektu u gradu, te na oko 250 seoskih domaćinstava", rekla je Trampić.

Ona je dodala da je opštinsko rukovodstvo već razgovaralo sa predstavnicima nadležnih entitetskih institucija sa molbom da pomognu opštini Vlasenica u saniranju štete.