{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skeletni ostaci iz Potkozarja pripadaju dječaku Ratku Makariću

F
21.7.2010. u 13:12
0
17
Skeletni ostaci iz Potkozarja pripadaju dječaku Ratku Makariću
0
Skeletni ostaci iz Potkozarja pripadaju dječaku Ratku Makariću
Ratko Makarić
Rezultati DNK analize pokazali su da dječiji skelet nađen krajem juna u Potkozarju kod Banje Luke pripada Ratku Makariću, četverogodišnjaku nestalom 16. jula 2007. Godine.
DNK analizu izvršio je Institut za genetički inžinjering Sarajevo, gdje je ranije rađen profil njegove majke Slobodanke u vrijeme kada je on nestao.

“Na osnovu DNK ekspertize može se zaključiti da je Slobodanka Makarić biološka majka osobe od koje potpiču analizirani skeletni ostaci”, potvrdila je Feni glasnogovornica Centra Javne bezbjednosti Banja Luka Gospa Arsenović.

Ona je precizirala da se istraga o ovom slučaju nastavlja, s ciljem da se utvrdi na koji način je nestao mali Makarić i, eventulno, putanja njegovog kretanja.

Podsjećanja radi, obdukcijom pronađene lobanje, na koju je naišao jedan od mještana dok je brao gljive, utvrđeno je da nema tragova nasilja.

Dijelovi tijela koji su pronađeni u Potkozarju nisu bili zakopani. Indikativno je i to da su nađeni svega kilometar do dva od kuće Makarića, mada je sav taj teren pregledan prilikom velike portage za dječakom nakon što je prije tri godine prijavljen njegov nestanak.

Dječak Ratko Makarić je zadnji put viđen kada je sa stricem otišao da napoji konje na potoku u selu Josipovići.

U potrazi za dječakom u jednom momentu bilo je uključeno oko 150 pripadnika Centra javne bezbjednosti Banja Luka, 100 pripadnika Oružanih snaga BiH, mještani okolnih naselja, studenti iz Banje Luke, a bio je angažiran i helikopter EUFOR-a koji ima opremu za noćno osmatranje i detekciju toplote ljudskog tijela.

Jedini rezultati bili su pronađeni mobilni telefon, burence plastičnog pištolja i trag stopala u sasušenoj lokvi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: