YouTube zvijezda iza rešetaka
0

SIPA uhapsila Krajiškog Ramba, Nedžada Kličića

Sarajevo-x.com
Po nalogu tužioca Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH danas je obavljena velika akcija u mnogim gradovima Bosne i Hercegovine, među kojima i u Travniku, Bugojnu, Velikoj Kladiši, Cazinu, Mostaru, Širokom Brijegu i Ljubuškom, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. U velikoj akciji uhapšen je u Nedžad Kličić, poznatiji kao krajiški Rambo, koji se "proslavio" videosnimkom na YouTubeu, javlja FTV.

Kličić je uhapšen u mjestu Ćoralići kod Cazina. U akciji je privedeno ukupno 12 osoba, od kojih je slobode lišeno njih pet. Uhapšeni će sutra biti predati postupajućem tužiocu.

Osobe koje su pod istragom osumnjičene su za organizirani kriminal (član 250. KZ BiH), u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom (član 193. KZ BiH), kao i neovlašteni promet opojnim drogama (član 195. KZ BiH).

Kličić, poznat pod nadimcima Krajiški Rambo i Teror, "proslavio" se nakon postavljanja videosnimka na YouTube, na kojem koristi veliki arsenal naoružanja, od mitraljeza do zolja i ručnih bombi. Da bi pojačao dojam opasnog momka, Kličić je u spotu vrijednom hiljadu KM koristio pitona.

Policija je prije nekoliko mjeseci, nakon objave snimka, privela Kličića zbog korištenja oružja.