Akcija "Varda"
2

SIPA uhapsila dvije osobe zbog neovlaštenog prometa droga

SRNA
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) na području Foče i Višegrada uhapsili su dva lica za koja se sumnja da su izvršila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

U okviru operativne akcije kodnog naziva "Varda" usmjerene protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, SIPA je jučer izvršila pretrese objekata na dvije lokacije u vlasništvu osumnjičenih lica.

Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta oprema i materijal za uzgoj i proizvodnju kanabisa, šest stabljika konoplje i dva mobilna telefona. Pronađeni predmeti i tragovi će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopšteno je iz Sipe.

Po okončanju pretresa, u službenim prostorijama SIPA-e izvršena je kriminalistička obrada nad uhapšenim licima koja su u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, predata postupajućem tužiocu na dalje postupanje.

Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.