{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SIPA uhapsila dvije osobe osumnjičene za ubistvo na području Holandije

16.3.2015. u 11:55
16
16
SIPA uhapsila dvije osobe osumnjičene za ubistvo na području Holandije
16
SIPA uhapsila dvije osobe osumnjičene za ubistvo na području Holandije
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području Zenice i Gradiške slobode lišili dvije osobe inicijala N.K. (1976.) i I.K. (1984.) i pretresli objekte na dvije lokacije s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.
Aktivnosti su provedene po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći K.Holandije u predmetu međunarodnog organiziranog kriminala u vezi sa prometom opojnih droga, koje je za posljedicu imalo lišenje života jedne osobe na području K. Holandije.

Osobe inicijala N.K. i I.K. dovode se u vezu sa krivičnim djelom ubistva na način da su nabavile oružje za izvršenje ovog krivičnog djela i dostavile isto na mjesto izvršenja, a od ranije su poznate policijskim organima zbog dovođenja u vezu sa izvršenjem krivičnih djela u oblasti neovlaštene trgovine opojnom drogom na međunarodnom nivou.

Foto: SIPA
Foto: SIPA


Prilikom rada na ovom predmetu ostvarena je saradnja i sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije.

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije SIPA-e gdje će nad njim izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, saopćeno je iz SIPA-e.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: