{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SIPA u KPZ Tuzla privela četvoricu stražara policajaca

29.7.2013. u 12:24
0
34
SIPA u KPZ Tuzla privela četvoricu stražara policajaca
0
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sa pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona u akciji kodnog naziva "Brava" slobode su lišili 11 osoba iz Tuzle, Lukavca i Živinica.
Akcija je izvedena po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli, a tom prilikom izvršeni su i pretresi na većem broju lokacija, u cilju prikupljanja dokaznog materijala u vezi sa krivičnim djelima zloupotrebe službenog položaja i neovlaštenog prometa teških opojnih droga.

Provođenjem planiranih aktivnosti izvršeno je ukupno 18 pretresa objekata, od čega šest prostorija unutar Kazneno-popravnog zavoda Tuzla (KPZ Tuzla), kao i pretresi većeg broja osoba, prilikom čega su pronađeni i privremeno izuzeti određeni predmeti, koji će se koristiti kao dokazi u daljem postupku, saopćeno je iz SIPA-e.

U okviru dosadašnjih aktivnosti slobode je lišeno 11 osoba, od čega šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično djelo iz člana 238. stav (2) KZ FBiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i četiri osobe, zatvorska stražara policajca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo iz člana 383. stav (1) KZ F BiH Zloupotreba položaja ili ovlasti, od kojih je jedan zatvorski stražar osumnjičen i za krivično djelo iz člana 238. stav (2) Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u vezi sa članom 33. KZ FBiH. Jedna osoba je lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo iz člana 382. KZ F BiH Protivzakonito posredovanje.

Nakon izvršene kriminalističko-tehničke obrade, osobe lišene slobode bit će predate Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje. Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o rezultatima će javnost biti naknadno informisana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: