{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SIPA u Brčkom pronašla krivotvorenu "Cedevitu"

F
26.4.2012. u 14:24
4
5
SIPA u Brčkom pronašla krivotvorenu "Cedevitu"
4
SIPA u Brčkom pronašla krivotvorenu "Cedevitu"
Foto: SIPA
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u Brčko distriktu lišili slobode dvije osobe od kojih je oduzeta veća količina falsificirane "Cedevite" i folije za njeno pakovanje.
Pretresima stana i drugih prostorija na tri lokacije koje su koristile osobe lišene slobode pronađeno je 58 paketa sa po 50 komada falsificiranih pakovanja cedevite od 15 grama čija je tržišna vrijednost procijenjena na 1.160 KM, te 856 kg folije sa odštampanim robnim žigom "Cedevite" za pakovanje od 15 grama čija se vrijednost ne može utvrditi bez procjene vještaka.

Prostim izračunavanjem utvrđeno je da se od navedene folije moglo proizvesti oko milion pakovanja od po 15 grama cedevite, a u koje se moglo upakovati 15.000 kg cedevite u prahu.

Osobe lišene slobode, D.S. i M.R., nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uz izvještaj o postojanju osnova sumnje da su počinile krivično djelo krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova, bit će predate na dalje postupanje Tužilaštvu BiH, dok će oduzeta roba biti deponirana u depozit Suda BiH.

Jučerašnja akcija, koja je završena sinoć, izvedena je po zahtjevu Tužilaštva BiH i naredbi Suda BiH, a u saradnji sa policijskim službenicima Policije Brčko distrikta, saopćeno je iz SIPA-e.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: