Crna hronika
0

SIPA u akciji protiv nedopuštene trgovine lijekovima

Klix.ba
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) rano jutros su, postupajući po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, u operativnoj akciji "Kamagra", na području Banje Luke slobode lišili dvije osobe zbog nedopuštene trgovine lijekovima.

U okviru ove akcije slobode su lišene osobe inicijala Z.G. i S.Đ. zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom nedopuštena trgovina, krivičnim djelom proizvodnja i stavljanje u promet proizvoda štetnih za liječenje i krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

U toku su pretresi objekata na više lokacija na širem području Banje Luke.

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu u RU Banja Luka, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će se, shodno uputama nadležnog tužioca, odlučiti o njihovom daljem statusu.

Današnjoj akciji prethodila je višemjesečna istraga u okviru koje je dokumentovana nedopuštena trgovina lijekovima iz Indije i Srbije u BiH, saopćeno je iz SIPA-e.