Crna hronika
0

SIPA: Pronađen broj telefona s kojeg je upućena lažna dojava

Sarajevo-x.com
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provode istragu kako bi utvrdili identitet osobe koja je uputila lažnu dojavu o postavljenoj bombi u prostorijama zgrade pravosudnih institucija jučer u Sarajevu.

“Pripadnici SIPA-e do sada su utvrdili broj telefona sa kojeg je upućena dojava o ‘postavljenoj’ bombi”, kazala je za Justice Report Selma Delalić, službenica SIPA-e za odnose sa javnošću.

Više detalja bit će dostupno javnosti tek nakon što istraga bude okončana.

Dojava o postavljenoj bombi upućena je u zgradu pravosudnih institucija – u kojoj su smješteni Sud BiH, Tužilaštvo BiH te Visoko sudsko i tužilačko vijeće – 20. marta u popodnevnim satima, nakon čega su svi uposleni evakuisani. Sva suđenja koja su bila u toku, odmah su prekinuta.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu su uz pomoć jedinica Federalnog MUP-a pretresli sve prostorije zgrade i “ništa nisu pronašli”.

“Nakon višesatnog pretresa, pripadnici policije su utvrdili da se radi o lažnoj dojavi”, kazala je Manuela Hodžić, glasnogovornica Suda BiH, dodavši da su “sada pojačane mjere kontrole pri ulasku u zgradu”.