Crna hronika
4

SIPA: Hapšenje u Sarajevu zbog droge

Klix.ba
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su na području Sarajeva slobode lišili osobu inicijala B.P. (1975.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U akciji su pretreseni objekti na tri lokacije s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

U pretresima je pronađeno i privremeno oduzeto oko 900 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "speed", određena količina tableta zelene boje, koje će biti predmet vještačenja, precizna digitalna vaga, određeni novčani iznos i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazni materijal.

Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije SIPA-e gdje je nad njom izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će danas (28.2.2015. godine), uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje.