Slučaj iz 2020. godine
10

Siniša Sakić oslobođen optužbi za ubistvo Slaviše Ćuluma u Banjoj Luci

S. Š.
Siniša Šakić
Siniša Šakić
Odlukom Okružnog suda u Banjoj Luci, Siniša Šakić (38) zvani Kinez, oslobođen je optužbi za ubistvo sugrađanina Slaviše Ćuluma (36), koji je izrešetan u sačekuši u kojoj su učestvovala dvojica napadača, a koje se odigralo 2020. godine.
Okružni sud u Banjoj Luci, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, je dana 20. septembrac objavio presudu kojom je optuženi Siniša Šakić oslobođen od optužbe da je počinio krivično djelo teško ubistvo jer nije dokazano da je učninio djelo za koje je optužen.

"Budući da je optuženog Šakića sud oslobodio od optužbe prvostepenom presudom, u skladu sa odredbom člana 203. stav 2. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, kojom je, između ostalog, propisano da će se pritvor ukinuti ako je optuženi oslobođen od optužbe, ovaj sud je donio rješenje kojim je ukinuo pritvor Šakiću te se isti odmah pušta na slobodu", navodi se u zvaničnom saopćenju Okružnog suda u Banjoj Luci.

Siniša Šakić uhapšen je 15. maja, nakon što je protiv njega bila raspisana potjernica zbog sumnje da je učestvovao u Ćulumovom ubistvu.

Slaviša Ćulum bio je označen kao vođa jedne od kriminalnih grupa u Banjoj Luci, a prije mjesec je izašao iz zatvora u Foči.

I Siniša Šakić ima podeblji kriminalni dosje, a još ranije je za njim bila raspisana potjernica zbog pokušaja ubistva Slaviše Ćuluma, s kojim je bio u dugogodišnjem sukobu.