Incident na Grbavici
42

Sindikat policije KS očekuje adekvatne sankcije za dvojicu navijača koji su autom udarili policajce

S. Š.
Napad na službene osobe odigrao se kod hotela Bristol (Foto: T. S./Klix.ba)
Napad na službene osobe odigrao se kod hotela Bristol (Foto: T. S./Klix.ba)
U nedjelju se na Grbavici u Sarajevu dogodio incident i obračun između navijača Fudbalskog kluba Sarajevo i službenika sarajevske policije. Tom prilikom se oglasio Sindikat policije Kantona Sarajevo.
Podsjećanja radi, trećeg marta se dogodio incident u ulici Fra Filipa Lastrića, općina Novo Sarajevo, kojom prilikom su dva policijska službenika povrijeđena. Putnička motorna vozila "Peugeot" i "Renault Megane" kojim su povrijeđeni policijski službenici, pronađena su u ulici Bratunačka, općina Ilidža te u ulici Franca Lehara, općina Centar Sarajevo.

Nakon toga je uhapšeno ukupno šest osoba, dok su dva muškarca trenutno u nadležnosti Tužilaštva Kantona Sarajevo i razmatra se njihovo dalje procesuiranje. Radi se o momcima B.H. i M.S.

Svemu je prethodio "upad" grupe Horde zla koji su, noseći drvene palice i sa građevinskim šljemovima, zaputili se u naselje Grbavica.

Tim povodom, Sindikat policije Kantona Sarajevo najoštrije osuđuje napad na policijske službenike, koji se dogodio trećeg marta, prilikom osiguranja fudbalske utakmice Željezničar - Sarajevo, gdje su izvršioci koristili motorna vozila kao sredstvo napada na policijske službenike, kojom prilikom su dva policijska službenika zadobila tjelesne povrede.

"U posljednje vrijeme su učestali napadi na policijske službenike u Kantonu Sarajevo, a izvršioci ne biraju sredstva za napad. Sindikat policije Kantona Sarajevo će pružiti svu neophodnu pomoć povrijeđenim policijskim službenicima, a od nadležnih organa očekujemo adekvatne sankcije za izvršioce ovakvih djela", zaključili su iz Sindikata policije KS.