Teška tragedija u Mostaru
0

Sin ubio oca, pa izvršio samoubistvo

Sarajevo-x.com
U utorak se u Mostaru desila velika porodična tragedija. U ulici Kralja Petra Krešimira Četvrtog na broju 33, sin jedne mostarske porodice najprije je ubio oca, pa onda sebe.

Kako je za Sarajevo -x.com potvrdio portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), Srećko Bošnjak, tokom dana je policiji prijavila ženska osoba inicijala N.A. da je po povratku u stan, nakon što je noć provela kod kćerke, zatekla dva mrtva tijela. Radi se o njenom sinu i mužu.

Muž N.A. je imao prostrijelnu ranu na prsima, a sin je imao prostrijelnu ranu na glavi. Pretpostavlja se da je sin ubio oca, a potom sam sebi pucao u usta.

Na mjestu događaja, pronađeno je oružje, kalašnjikov, čahura i drugi materijalni dokazi vezani za ovaj slučaj. Uviđaj je izvršio dežurni kantonalni tužitelj Adis Nuspahić, skupa sa krim-tehničarima i kriminalističkim inspektorima MUP-a HNK-a.

Tužitelj je naredio vještačenje posmrtnih ostataka dvojice stradalih, te poduzimanje drugih istražnih radnji, te će ubrzo biti poznati uzroci koji su doveli do stradanja dvije osobe.

Nezvanično se saznaje da je najvjerovatniji uzrok – kako se pretpostavlja – ubistva i samoubistva, poremećeni porodični odnosi, odnosno da je sin N.A. bio alkoholičar.