|

Sin satarom pokušao ubiti 82-godišnjeg oca pa se sam prijavio policiji u Goraždu

Sin satarom pokušao ubiti 82-godišnjeg oca pa se sam prijavio policiji u Goraždu
18
E. A.
1.11.2019. u 10:09
24
komentara
18

dijeljenja
Sin satarom pokušao ubiti 82-godišnjeg oca pa se sam prijavio policiji u Goraždu Foto: Klix.ba
Rano jutros u 2:30 sati u Goraždu se dogodio pokušaj ubistva kada je osumnjičeni K. S. pokušao ubiti svog oca K. S. u ulici 43. drinske brigade.
Kantonalno tužilaštvo Goražde zatražilo je jednomjesečni pritvor za osumnjičenog K. S.(1963.) jer se tereti za pokušaj ubistva K. S. (1937.)

Kako saznajemo, K. S. je nakon kraće prepirke satarom udario oca u predjelu glave, nakon čega se sam prijavio u prostorije MUP-a BPK Goražde.

"Osumnjičeni je u porodičnom stanu nakon kraće prepirke fizički napao svog oca. Tužilaštvo je ovaj događaj kvalifikovalo kao ubistvo u pokušaju, a osumnjičeni se sam prijavio nakon počinjenog djela u MUP BPK", izjavio je Predrag Golubović, kantonalni tužilac u Goraždu.

Prema njegovim riječima uviđaj je obavljen i prikupljeni su određeni dokazi, međutim potrebno je vršiti vještačenja koja će se obaviti iduće sedmice.

"Oštećena osoba je zadržana u Kantonalnoj bolnici s obzirom na to da je riječ o starijoj osobi narušenog zdravlja. On je zadobio dvije posjekotine u predjelu glave, a riječ je o velikim posjekotinama prema preliminarnim rezultatima. Mi još uvijek nemamo nalaz vještačenja o karakteru i vrsti povreda, međutim, ono što se vidi iz preliminarnog nalaza, što je dostavila Kantonalna bolnica, je da je oštećeni trenutno stabilan. S obzirom na njegove godine i zdravstveno stanje koje je iz nekih drugih razloga narušeno, bilo kakve prognoze su neizvjesne", izjavio je Golubović.

Očekuje se zakazivanje ročišta na Kantonalnom sudu, a osoba K. S. je zadržana u pritvoru još 24 sata.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...