I ranije osuđivan
20

Sin poslanika u NSRS-u optužen za ubistvo policijskog inspektora u Bijeljini u oktobru 2023. godine

S. Š.
Nikola Kokanović je i ranije osuđivan za razna krivična djela
Nikola Kokanović je i ranije osuđivan za razna krivična djela
Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini podiglo je optužnicu protiv Nikole Kokanovića zbog krivičnog djela "Teško ubistvo" koje se odnosi na ubistvo policijskog inspektora Nenada Markovića, saopćeno je iz bijeljinskog tužilaštva.
Kako se navodi u zvaničnom saopćenju, Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini podiglo je optužnicu protiv Kokanovića zbog krivičnog djela "Teško ubistvo", u vezi sa krivičnim djelom "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".

Optužnica je proslijeđena Okružnom sudu u Bijeljini na potvrđivanje.

Riječ je o ubistvu policijskog inspektora bijeljinske policije od oktobra 2023. godine. Nikola Kokanović je sin poslanika u NSRS-u Zorana Kokanovića i osoba koju i ranije nalazimo u policijskim dosjeima.

Kokanović se tereti za ubistvo pri umišljajnim dovođenjem u opasnost još nečijeg života, za koje je zaprijećena kazna od najmanje deset godina do doživotnog zatvora.

Kokanovića terete da je inspektora Markovića usmrtio u noći između 1. i 2. oktobra u bijeljinskoj ulici Meše Selimovića ispred lokala "Jill" ispalivši u njega iz neposredne blizine dva hica u grudi. Inspektor je u to vrijeme bio na dužnosti.

Prema informacijama iz istrage, a koje su od ranije dostupne javnosti, Kokanović je prije toga odvezao suprugu u bijeljinsku bolnicu da se porodi, a potom sa pomagačima došao u klub te počinio zločin, a nakon sat mu se supruga porodila carskim rezom.

Kokanović je osoba koja se i ranije nailazila u sukobu sa zakonom te je tako već krivično gonjen i procesuiran. Naime, on je krajem 2022. godine osuđen na dvije godine zatvora.