Kantonalni sud u Tuzli
0

Sin Margarete Hadžić izjavio da su ga tukli specijalci MUP-a TK

Klix.ba
Hadžić dolazi na suđenje (Foto: Klix.ba)
Hadžić dolazi na suđenje (Foto: Klix.ba)
Amer Hadžić, sin Margarete Hadžić zvane Marga optužene za pokušaj ubistva specijalaca Draženka Vujanovića i Mladena Divkovića, izjavio je danas u nastavku suđenja da su ga pripadnici Jedinice za specijalne namjene 26. aprila tukli u njegovoj porodičnoj kući.

"Kada sam čuo da neko provaljuje u kuću istrčao sam na balkon i dozivao mamu. Vratio sam se u svoju sobu i legao na krevet s rukama na potiljku. U moju sobu su ušta tri maskirane osobe, odmah su razbile stakleni stol, a mene svukli s kreveta na polomljeno staklo", izjavio je Amer Hadžić.

Potom je naveo kako su ga udarali po tijelu i da je dobio jedan udarac u glavu. Naveo je i da je imao epileptični napad, a da je u pratnji specijalaca odveden u Dom zdravlja.

"Nisam smio reći da su me tukli pa sam ljekaru rekao kako sam pao niz stepenice. Bio sam primoran da slažem", kaže Amer Hadžić.

Poslije akcije 26. aprila Amer je rekao da ne spava u svojoj kući, a na ulici kada vidi policajce počne se tresti i bježati.

Njegova majka Margareta je od Sudskog vijeća zatražila ukidanje mjere pritvora i određivanje kućnog pritvora kako bi bila sa Amerom kojem je, kako je navela, prijeko potrebna jer bez nje njen sin ne može funkcionisati. Sudsko vijeće će se o njenom zahtjevu očitovati naknadno.

Danas su saslušani i sudski vještaci Zdenko Cirhlaž i Nisret Prohić, te svjedoci Nevresa Mustačević i Sead Mustačević, Margaretine komšije, koji su pokušali opisati kritični događaj. U sudnici je bio i teško ranjeni pripadnik Jedinice za specijalne namjene Draženko Vujanović. Vještaku Zdenko Cirhlažu je objasnio na koji način je ranjen, rekavši kako je prvo upucan u ruku, a potom dok je ležao na podu i u vrat. Vujanović nakon toga ne može ispraviti prste na lijevoj ruci, a u njegovom tijelu su ostali djelovi metaka.

Suđenje se nastavlja 20. septembra.