|

Silovatelj Stanko Džorda kćerku udario nogom u glavu

Silovatelj Stanko Džorda kćerku udario nogom u glavu
0
S
Sarajevo-x.com
13.11.2009. u 13:02
21
komentara
0

dijeljenja
Silovatelj Stanko Džorda kćerku udario nogom u glavu
Stanko Džorda (50) iz Istočnog Novog Sarajeva, koji je 2007. godine osumnjičen za spolno nasilje nad djetetom i rodoskrnavljenje, uhapšen je i jučer jer je maltretirao maloljetnu kćerku N.Dž. (13) koju je udario nogom u glavu, sapćeno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.
Maltretiranje djevojčice policiji je prijavila majka djevojčice kazavši da je 11. novembra u 21.30 sati nakon što je došao u stan u kojem žive Džorda počeo udarati 13 – godišnjakinju.

Policija Džordu nije pronašla tu noć, već sutradan, odnosno jučer kada je i uhapšen.

Inače, policija je protiv ovog 50 – godišnjaka prije dvije godine, tačnije 1. augusta 2007. godine, podnijela izvještaj nadležnom tužilaštvu o počinjenim krivičnim djelima spolno nasilje nad djetetom i rodoskrvljenje.

Tada je Džorda bio osumnjičen da je 17 – godišnju pastorku i 11- godišnju kćerku prisiljavao na seksualne odnose, te da ih je u više navrata psihički i seksualno zlostavljao.

Iako je prvo negirao, ginekološkim pregledom 17 – godišnjakinje i 11 – godišnjakinje ustanovljeno je da Džorda s njima imao seksualne odnose. Nakon pregleda Džorda je i priznao da je dva puta imao seksualni odnos sa 17 – godišnjom pastorkom ali je negirao da je imao odnose sa 11 – godišnjom kćerkom.

Međutim, iako je tada priznao da je počinio krivično djelo, te iako je prošlo dvije godine, i trebao je već odavno biti iza zatvorskih rešetaka, Džorda se slobodno šeta po Istočnom Sarajevu i ponovo fizički napada svoju maloljetnu kćerku i suprugu.

"I pored svih dokaza koji su dostavljeni tužilaštvu, te priznanja osumnjičenog da je počinio krivično djelo, bruka je da je Džorda i dalje na slobodi. Toliko o našim pravosudnim institucijama i njihovom radu “, kazao je u izjavi za Sarajevo-x.com izvor iz policije Istočnog Sarajeva koji nije želio da mu otkrivamo identitet.

Inače, 2007 godine slučaj je policiji u Sarajevu prijavila pastorka u pratnji svog biološkog oca. Naime, ona je do 18. jula 2007. godine živjela u kolektivnom centru u Lukavici zajedno sa zlostavljačem, a nakon toga je otišla kod svog oca koji živi na području Kantona Sarajevo. Nakon što je ocu ispričala za zlostavljanje prijavili su cijeli slučaj policiji.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...