Crna hronika
0

Sestre Zahirović i dalje u kritičnom stanju, vlasnik i radnici firme predati Tužilaštvu

Sarajevo-x.com
Zdravstveno stanje sestara Aide i Emine Zahirović iz Fojnice, koje su u noći s nedjelje na ponedjeljak povrijeđene u eksploziji plina u Radićevoj ulici u Sarajevu nepromijenjeno je, javili su nam iz KCUS-a. Djevojke su još uvijek u kritičnom stanju sa neizvjesnim ishodom.

Vlasnik i radnici firme koja je izvodila radove ispred zgrade predati su Tužilaštvu, potvrđeno nam je iz MUP-a KS. Policija je privela četiri osobe za koje se sumnja da su odgovorni za slučaj oštećenja plinovoda.

"Ova lica su lišena slobode jučer nešto iza 13 sati. U zakonskom roku od 24 sata, uz službeni izvještaj, bit će predati kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu. Sve ostalo preduzima Tužilaštvo," rekao nam je Dragan Mijoković iz MUP-a Kantona Sarajevo i dodao da će, ako se u toku istrage pojave i druge osobe koje bi se mogle smatrati odgovornima za ovaj slučaj, o njihovom lišavanju slobode javnost biti obaviještena.

Kako saznajemo, uhapšeni su vlasnik firme Viner projekt Safet Neković, jedno tehničko lice i dva radnika koji su izvodili radove na ovom lokalitetu, odnosno sondirali teren u sklopu priprema za novi most i pritom, pretpostavlja se, probušili plinsku cijev. Ekipi "Sarajevogasa" slučaj curenja plina prijavljen je oko 19 sati te je oštećena cijev popravljena.

U nesreći koja je tu večer uslijedila Biljana Puškarević smrtno je stradala, dok su sestre Zahirović i Idriz Tiro povrijeđeni.