{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šestorka optužena za dilanje droge: Telefononom dogovarali primopredaju amfetamina

20.8.2015. u 17:15
22
45
Šestorka optužena za dilanje droge: Telefononom dogovarali primopredaju amfetamina
22
Šestorka optužena za dilanje droge: Telefononom dogovarali primopredaju amfetamina
(Foto: FUP)
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv šest osoba kojima se na teret stavlja organiziranje u kriminalnu grupu radi preprodaje opojnih droga odnosno amfetamina.
Kako samo saznali u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu za navedena krivična djela optuženi su Eldar Zeba, Elvedin Halak, Enis Ćosić, Esad Babić, Saudin Vjezović i Jasmin Oruč.

Zeba je označen kao vođa grupe kojoj su se ostali dobrovoljno priključili. On je kao organizator svega nabavljao opojnu drogu, a ostali su je preprodavali na različitim lokacijama kako na području Sarajeva tako i na području Mostara.

Sve su dogovarali putem telefona i sa različitih telefonskih brojeva pa su na taj način dogovarali primopredaju i do 1.000 grama amfetamina. Lokacije za primopredaju su određivane uglavnom na području općine Novi Grad u Sarajevu.

Obavljenim pretresima nakon hapšenja svih članova ove grupe pronađena je određena količina droge kod svakoga od njih.

Tako je Zeba optužen da je organizovao grupu ljudi, radi neovlaštene prodaje, posredovanja u prodaji i na drugi način stavljanja u promet stvari opojnih droga, a Elvedin Halak, Enis Ćosić, Esad Babić, Saudin Vejzović i Oruč Jasmin postali pripadnici organizovane grupe te tako neovlašteno prodavali, nudili na prodaju, radi prodaje kupovali, posredovali u prodaji i u kupovini opojne droge, te Oruč Jasmin neovlašteno posjedovao vatreno oružje za koje nije imao odobrenje nadležnog organa.

Time su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: