Očajnički čin
0

Senad Šegalo pucao sebi u glavu jer se trebao razvesti

FENA
Tridesettrogodišnji Senad Šegalo iz Sarajeva, rođen 1978., jutros oko 2:40 sati u porodičnoj kući svoje majke Mirsade Delić u goraždanskom naselju Pargani, izvršio je samoubistvo.

Prema informacijama Kantonalnog MUP-a Goražde čiji su pripadnici obavili uviđaj, on je pucao sebi u glavu iz pištolja Češka zbrojovka - Praha, kalibra 6,35 mm usljed čega je zadobio smrtonosnu povredu i preminuo na putu prema Sarajevu, u naselju Ustiprača.

"Kritične noći za vrijeme porodičnog razgovora o razvodu braka, njegova majka Mirsada primijetila je da je potišten i u velikoj depresiji. Negdje iza pola noći kada su otišli na spavanje, on je bio sam u sobi i imao je pištolj koji nije izdat uz odobrenje, prislonio ga je na desnu stranu glave i ispalio smrtonosni hitac", pojašnjava v.d načelnika Sektora krimpolicije Kantonalnog MUP-a Goražde Mirsad Tiro.

O svemu je obaviješten i kantonalni tužilac a kako ističu u MUP-u obdukcija se najverovatnije neće raditi, s obzirom na to da, prema pribavljenim informacijama i okolnostima tragičnog događaja, nema sumnji da nije riječ o samoubistvu.

Pretpostavlja se da su motiv porodični problemi.

"Prilikom vršenja uviđaja na stolu smo pronašli ceduljicu na kojoj piše da on voli svoje dijete i poručuje da ta porodica voli to dijete kao što su voljeli njega. Također, majci se žalio da supruga koja je pokrenula tužbu za razvod braka od njega unaprijed traži novac za izdržavanje djeteta. Bio je očajan jer je ostao bez posla i sam sebi je presudio", kazao je Tiro.

Nažalost, ovo je šesti slučaj samoubistva na području BPK-a Goražde tokom ove godine.

"Uglavnom je riječ o samoubistvima iz vatrenog oružja dok su dva počinjena vješanjem. U prošloj godini dogodilo se osam samoubistava i zanimljivo je da su ona uglavnom počinjena utapanjem ili vješanjem. Motivi za samoubistvo mogu biti različiti, a obično su za ovaj očajni potez predisponirane osobe koje su naslijedile suicidne osobine. Međutim, to nikada nije samostalni faktor koji presuđuje u tom trenutku, jer niz drugih okolnosti poput problema u porodici, socijalnog položaja ili bolesti mogu biti presudni u odluci da neko sebi oduzme život", ističe v.d načelnika Sektora krimpolicije Kantonalnog MUP-a Goražde.