MUP ZDK i MUP SBK
123

Semir Šut o potrazi za Taylanom: Kantonalne policije i OSA pokazale odličnu saradnju

E. M.
Semir Šut (Foto: E. M./Klix.ba)
Semir Šut (Foto: E. M./Klix.ba)
Policijski komesar MUP-a ZDK Semir Šut je, nakon privođenja Canera Taylana u policijsku stanicu u Zenici na ispitivanje, kazao da je današnja akcija rezultat saradnje kantonalne policije i obavještajne agencije.

Nakon što je Taylan, osumnjičeni za dvostruko ubistvo, priveden u policijsku stanicu u Zenici, komesar Šut je kazao da su u akciju traganja za osumnjičenim bile uključene sve agencije u BiH.

"Od jučerašnjeg, veoma teškog događaja, sve policijske agencije u BiH su bile na nogama i cjelonoćnom i cjelodnevnom potragom locirali smo osumnjičenog i uhapsili. Ovo je rezultat dobre saradnje policijskih agencija, a ponajviše saradnje s MUP-om SBK i Obavještajnom agencijom. O svemu je informisana i granična policija", kazao je Šut.

Potvrdio je i ranija pisanja portala Klix.ba da je Taylan imao improvizovano sklonište na lokaciji gdje je pronađen te da je uz sebe imao određenu količinu novca i nož.

"Istragom ćemo utvrditi da li se radi o predmetu s kojim je počinio ubistva, a vozilo koje smo pronašli, u narednim danima bit će na forenzičkoj obradi", dodao je zenički komesar.

Šut je naglasio da Taylan ipak nije imao pomagača u svom bijegu nakon dvostrukog ubistva.

Na kraju je naglasio da, bez obzira što se radi o stranom državljaninu, proces je jasan, bez izuzetaka te da će njihova obaveza biti samo da upoznaju konzularno predstavništvo jer se radi o državljaninu Turske.

Caner Taylan je glavni osumnjičeni u slučaju ubistva dva trgovca devizama u Zenici. Njegov motiv za jučerašnje ubistvo dvojice Zeničana je novac, a Taylan se sa ubijenima sastao kako bi razmijenili veću količinu novca.