Incident u Sudu BiH
0

Šejla Turković prijetila smrću advokatu Izetu Baždareviću?!

Sarajevo-x.com
Službenici Federalne uprave policije podnijeli su Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv 35-godišnje Šejle Turković iz Sarajeva, supruge Zijada Turkovića, osumnjičenog za teška krivična djela. Turkovićeva se sumnjiči da je počinila krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Prema prijavi oštećenog B. I., istražitelji Federalne uprave policije došli su do saznanja da je prijavljena Š. T. u unutrašnjosti Suda Bosne i Hercegovine presrela advokata B. I, uputivši ozbiljne prijetnje smrću njega i njegove porodice. Incident se dogodio u prisustvu nekoliko osoba, te je i zabilježen na nadzornim kamerama, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Službenici Federalne uprave policije saslušali su oštećenog B. I., prijavljenu Š. T, te svjedoka incidenta. Uz službenu dokumentaciju, izvještaj je predat Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo na daljnje postupanje.

Advokat Izet Baždarević rekao je za Sarajevo-x.com da on ne poznaje ni Šejlu Turković kao ni njenog muža i da ne zna šta se dešavalo u prostorijama Suda Bosne i Hercegovine.

"Ona je mene vidjela i počela je galamiti. Ne znam zbog čega je to uradila i šta je govorila. Ponavljam, ja ne znam ni nju ne njenog muža", rekao je Baždarević za Sarajevo-x.com.

Govoreći o motivima ovog napada, Baždarević je rekao da je Turković možda pomislila da je njegov klijent, jedan od osumnjičenih iz grupe njenog muža, svjedočio protiv Zijada Turkovića.

"Kada se riješi ovaj slučaj, pošteno bi bilo da me nazove i da mi se izvini", rekao je Baždarević.

Stupili smo u kontakt i sa Šejlom Turković, koja je rekla da ne želi davati izjave za medije pa nas je uputila na advokata Aldina Lejlića, njenog pravnog zastupnika.

"Šejla Turković i njena odbrana odlučno negiraju počinjenje bilo kakvog krivičnog djela", rekao je Lejlić za Sarajevo-x.com.

On je dodao da posjeduju valjane i čvrste dokaze koji govore u prilog nevinosti Šejle Turković.

"Nakon što na Sudu dokažemo njenu nevinost, protiv advokata Baždarevića podnijet ćemo krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanja", rekao je Lejlić.