{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sedmorka iz Gornje Maoče predata Tužilaštvu BiH

S
3.2.2010. u 16:09
0
0
Sedmorka iz Gornje Maoče predata Tužilaštvu BiH
0
Sedmorka iz Gornje Maoče predata Tužilaštvu BiH
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, nakon završenog ispitivanja osumnjičenih, uputiti će prema Sudu BiH prijedlog pritvora za osobe koje su uhapšene tokom akcije "Svjetlost" u Gornjoj Maoči.
Osobe za koje će biti upućen prijedlog pritovora su: Imamović Nusret, rođen 26. 09. 1971. godine u Lipovici u opštini Kalesija, prijavljen u Kalesiji, a nastanjen u Gornjoj Maoči, Barčić Safet, rođen 14. 05. 1967. godine u opštini Kalesija, prijavljen u opštini Srebrenik, a nastanjen u Gornjoj Maoči, Bosnić Edis, rođen 25. 05. 1980. godine u opštini Bosanski Novi/Novi Grad, prijavljen u mjestu Maoča, Brčko distrikt BiH, koji boravi u Gornjoj Maoči, Hodžić Dževad, rođen 20. 10. 1971. godine u Prijedoru, prijavljen u Brčko distriktu BiH, koji boravi u Gornjoj Maoči, Ribić Hajrudin, rođen 10. 04. 1970. godine u opštini Brčko, prijavljen u mjestu Maoča, opština Srebrenik, a nastanjen u Gornjoj Maoči, Midžić Senada, rođen 17. 09. 1971. godine u Bihaću, prijavljen u Bihaću, koji boravi u Gornjoj Maoči i Čekić Mersed, rođen 21.05.1963. godine uopštini Gradačac, prijavljen u Brčkom a koji boravi u Gornjoj Maoči.

Osumnjičeni su lišeni slobode jučer u zajedničkoj operativnoj policijskoj akciji "Svjetlost“, u kojoj su sudjelovale združene snage svih policijskih agencija u BiH.

Navedene osobe, između ostalog, osumnjičene su za krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima napad na ustavni poredak , ugrožavanje teritorijalne cjeline , izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Za sve osumnjičene će biti predloženo određivanje mjere pritvora u trajanju od mjesec dana i to iz posebnih pritvorskih razloga.

"U toku je ispitivanje osumnjičenih i nakon toga će biti upućen prijedlog za određivanja pritvora. Razlozi za određivanje pritvora, a koji će biti navedeni su opasnost od bijega, mogućnost utjecaja na svjedoke i saradnike, prikrivanje ili uništavanje dokaza te opća opasnost po građane i imovinu", kazao je danas u izjavi za medije portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: