Predat tužilaštvu
0

Sedamdesetogodišnji Savo Lulić ponovo priveden jer je prijetio načelniku Općine Kneževo

Klix.ba
Sedamdesetogodišnji Savo Lulić predat je danas Okružnom tužilaštvu Banja Luka zbog prijetećih poruka koje je upućivao nadležnima u Općini Kneževo.

Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, čiji su policijski službenici priveli Lulića i predali ga tužilaštvu, on se tereti za krivično djelo ugrožavanja sigurnosti.

"Nakon zaprimljene prijave, na osnovu preduzetih mjera i radnji, utvrđeno je da je osumnjičeni u prethodnom periodu upućivao prijetnje uznemirujućeg sadržaja, koje su kod oštećenih izazvale osjećaj subjektivne ugroženosti za život i tijelo", navode iz PU Banja Luka.

Lulić je prijetio načelniku Općine Kneževo Goranu Borojeviću i načelnici jednog od odjela općine. Protiv njega je podnesen izvještaj, a postupajući tužilac će donijeti odluku za daljnje mjere.

Lulić je inače RVI u penziji. Privođen je i 2018. godine zbog istog krivičnog djela, a tada je i povrijeđen. Tvrdio je kako je došao da preda dokumentaciju u kojoj traži da mu se priznaju prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite, a po presudi Vrhovnog suda RS. Zadobio je povredu ruke. Lulić tvrdi da ga je načelnik pretukao dok je načelnik rekao da je Lulić sam pao.

Tada je Borojević prijavio da mu Lulić putem općinske pisarnice ostavlja prijeteće poruke, a da mu pisane poruke ostavlja i na vjetrobransko staklo privatnog automobila.