Akcija u Travniku
560

Sarajlije pod blinkerima i s policijskom značkom prevozili kilogram speeda

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Policija u Travniku uhapsila je tri osobe iz Sarajeva koje su putničkim motornim vozilom VW Touareg s policijskom značkom, opremom i blinkerima prevozili kilogram speeda.

U nedjelju navečer oko 20 sati Sektor krim policije tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih PU i PS Travnik i Jedinica za podršku MUP-a SBK su realizovali planske aktivnosti usmjerene na sprečavanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga te su u ulici Šehida, zaustavili i pretresli putničko motorno vozilo VW Touareg te vozača A. F. (1989) i suvozača A. Č. (1989) i putnika S. V. (1985) svi iz Sarajeva.

"Prilikom navedenog pretresa pronađeno je i oduzeto oko 1 kg bijele praškaste materije upakovane u PVC foliju, za koju se sumnja da je opojna droga speed, jedna međunarodna policijska iskaznica, jedna svjetlosno-zvučna policijska signalizacija - 'blinkeri', sredstvo za vezivanje - 'lisice', crna potkapa - 'fantomka' i jedan taktički prsluk", poručili su iz MUP-a SBK.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "Lažno predstavljanje."

"Ovakve i slične aktivnosti službenici policije će nastaviti i u narednom periodu", poručili su iz MUP-a SBK.