U mjestu Grabenstatter
25

Sarajlija poginuo u saobraćajnoj nesreći na cesti u Njemačkoj

Klix.ba
Ilustracija
Ilustracija
Tridesettrogodišnji Sarajlija poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na državnoj cesti 2095. u njemačkom mjestu Grabenstatter. On je iz još neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad Opelom i udario u drvo.

Kako piše portal Chiemgau24.de, istraga je utvrdila da je on prvo udario u bankinu na desnoj strani, izgubio kontrolu, prešao u lijevu traku i udario u drvo. Uprkos naporima ekipe Hitne pomoći da ga spasi, on je preminuo. Automobil je potpuno uništen.

Cesta je bila zatvorena nekoliko sati zbog uviđaja. Sarajlija se kretao iz Traunsteina ka Erlstaatu kada je "proklizao". Od siline udara u drvo automobil je odbačen i završio je na biciklističkoj stazi.

Vatrogasci su izvukli mladića, ali nažalost bilo je prekasno. Riječ je o Damiru Dž. iz Sarajeva koji je živio u Traunsteinu. Mnogobrojni prijatelji i porodica ostali su shrvani nakon što su čuli ovu tragičnu vijest. Tokom jučerašnjeg dana odali su mu počast na društvenim mrežama. Za Damira su kazali kako je bio "veliki čovjek" i iskren prijatelj.

Datum i mjesto sahrane bit će poznati naknadno.