Nestrpljivi Bosanac
0

Sarajlija ostao bez dva prsta na koncertu Metallice

Sarajevo-x.com
Vatreni obožavatelj Metallice S. M. (37) iz Sarajeva, iako je imao uredno kupljenu kartu nije imao dovoljno strpljenja da čeka u redu na ulazak na hipodrom, te je odlučio preskočiti ogradu, međutim, na kraju je ostao bez dva prsta koja su mu amputirali liječnici u Klinici za traumatologiju u Zagrebu.

Nestrpljivi Sarajlija je, naime, preskakao ogradu ali su mu u jednom trenutku u njoj zapeli prsti. S teškom povredom ruke muškarac je kolima Hitne pomoći prevezen u bolnicu, ali uprkos intenzivnoj borbi, doktori mu nisu uspjeli spasiti dva prsta, piše Slobodna Dalmacija.

Osim njega, doktori i policija imali su posla s još četvero fanova Metallice, od kojih su svi imali problema s alkoholom. Sa čak 3,10 promila alkohola u krvi Slovenac Ivo Z. (35) iz Ljubljane je oko ponoći priredio pravu predstavu u kolima Hitne pomoći i potom u bolnici, a rezime okršaja s njim su lakše povrede troje policajaca, dok je Slovenac svojom krivicom zaradio lom šake.

Slovenca su zbog visokog stepena alkoholiziranosti vozili kolima Hitne pomoći s hipodroma u Kliniku za traumatologiju. Dolaskom u bolnicu, Ljubljančanin je rukama porazbijao više stakala, nakon čega su ga na otriježnjenje vozili u KB Sestre milosrdnice gdje mu je za vrijeme vožnje u kolima Hitne pomoći društvo pravio i policijski službenik kojeg je udario šakom u glavu. Pokušao ga je i koljenom udariti, te je uporno ustajao s kreveta kako bi odšetao na ulicu.

U tom trenutku kad su stali vozilom, policajcu je u pomoć priskočio drugi kolega kojeg je pijani Slovenac udario šakom u vrat. Uprkos svemu je ipak savladan i uspješno hospitaliziran.

Inače, prije, za vrijeme i nakon koncerta u nedjelju, policija je još postupala zbog troje posjetitelja koncerta na kojem je, prema njihovim procjenama bilo oko 39 hiljada ljudi.