Kakanj
0

Sarajka Passatom udarila u elektro stub

FENA
U subotu je javni red i mir na području Zeničko-dobojskog kantona narušen u 13 slučajeva, gdje su dvije osobe zadobile lakše tjelesne povrede, saopćilo je kantonalno Ministarstvo unutrašnjih poslova. U ZDK-a jučer je evidentirano 17 krivičnih djela.

Passatom udarila u elektro stub

M.D. iz Sarajeva zadobila je lakše tjelesne povrede u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jučer oko 00,05 sati u ulici Branilaca. M.D. je upravljala vozilom "Passat" (E85-T-872), kojim je zbog neprilagođene brzine, udarila u stub za prijenos električne energije.

Krađa materijala sa imanja

U periodu od 1. do 20. februara u mjestu Gornja Osojnica izvršeno je krivično djelo teške krađe na imanju vlasništvo M.J. iz Zenice. Lopovi su tom prilikom ukrali 900 komada metalnih šipki, 400 metara farmerske mreže, aluminijske lajsne, najlon za staklenike i 12 vrata za plastenik.

Razbojništvo nad radnicom kladionice

Nepoznati maskirani napadač sinoć oko 18.35 sati u ulici Aska Borića broj 15, izvršio je razbojništvo u kladionicu "Bet-Live”. Razbojnik je uz prijetnju pištoljem I upotrebom sile prema radnici M.H. iz Zenice, ukrao oko 220 KM. M.H. je zadobila lakše tjelesne povrede u predjelu glave.

Krađa iz kuće

U noći 19/20. februara u vremenu od 20 do 04 sata, u Novom naselju izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo V.L. iz Žepča. Ukradeni su: televizor, laptop, mobitel i kasa u kojoj se nalazila neutvrđena količina sitnog novca.

Pokradena prodavnica STR "SELAM“

U noći 19/20. februara u mjestu Begov Han, iz STR "Selam” vlasništvo H.K. iz Žepča ukradena je neutvrđena količina cigareta, suhomesnatih proizvoda i oko 300 KM.

Povrijeđena u sudaru dva golfa

Lakše tjelesne povrede zadobila je Z.R. u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sinoć oko 17,30 sati na putu M-17 u mjestu Vranduk.

U sudaru su učestvovala vozila 'golf' (801-J-416), kojim je upravljao A.R. iz Zenice i 'golf' (200-T-474) kojim je upravljao Z.H. iz Zavidovića.

U nezgodi je saputnik iz golfa (801-J-416), Z.R. zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. U vremenu od 17.30 do 20.50 sati saobraćaj na ovoj dionici odvijao se naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.