Zbog straha od bjekstva
42

Sarajevsko tužilaštvo za pripadnike Kavačkog člana traži pritvor od mjesec dana

S. Š.
Jovanović i Dulović su prvobitno bili privedeni u prostorije PU Novo Sarajevo (Foto: I. L./Klix.ba)
Jovanović i Dulović su prvobitno bili privedeni u prostorije PU Novo Sarajevo (Foto: I. L./Klix.ba)
Pripadnicima Kavačkog klana, Dušanu Jovanoviću i Darku Duloviću, koji su tokom vikenda uhapšeni u Sarajevu predložen je pritvor u trajanju od mjesec dana.
Jovanović i Dulović, inače državljani Srbije, su u nedjelju uhapšeni na području Općine Novo Sarajevo, a za njima je od ranije bila raspisana Interpolova potjernica.

Oni su u Sarajevu uhapšeni zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Krivotvorenje isprava".

"U trenutku hapšenja, ovi muškarci su imali identifikaciona dokumenta Bosne i Hercegovine, s identitetima različitim od stvarnih, zbog čega postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo 'Krivotvorenje isprave'", saopćeno je ranije iz MUP-a KS.

Danas je Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenima za krivično djelo "Krivotvorenje isprave".

"Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela", saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Jovanović i Dulović su u policijskim dosjeima zavedeni kao pripadnici Kavačkog klana, a Dušan Jovanović Giba je, kao plaćeni ubica, dovođen u vezu sa likvidacijama pripadnika škaljarskog klana. Njegovo ime također dovodi se u vezu i sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.