Crna hronika
229

Sarajevska policija zaplijenila 11 kilograma marihuane

Piše: E. F.
Foto: Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zaplijenili su u srijedu u večernjim satima na području Ilidže blizu 11 kilograma marihuane, saznaje Klix.ba.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga uhapšeno je pet osoba, dok se za jednom još uvijek traga.

Kako nam je rečeno na današnjoj konferenciji za medije u policijskim prostorijama, do policijske akcije koja je imala za cilj razbijanje organizovane kriminalne grupe došlo je nakon rada na dokumentovanju aktivnosti članova ove grupe.

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih dorga Sektora krim policije izvršili su pretres šest osoba i to N. N. (26) iz Trebinja, G. J. (51) iz Metkovića, I. A. (30), S. J. (27), A. F. (55) te A. S. (21) iz Slapa, nastanjenih u Sarajevu.

Tom prilikom je pronađeno i oduzeto 11 kilograma marihuane, nekoliko mobilnih telefona i određena količina novca za koju se sumnja da potječe od preprodaje droge. Prema nezvaničnim informacijama zaplijenjeno je blizu 10.000 KM.

Zaplijenjena droga na crnom tržištu vrijedna je oko 150.000 KM. Bila je upakovana u 18 paketa, a najveći dio nje, čak 10 kilograma, pronađeno je kod G. J. Još jedan kilogram pronađen je kod A. F.

Nakon pretresa uhapšeni su N. N., G. J., I. A. i S. J., dok je A. F. nakon saslušanja puštena na slobodu. Policiji je uspio pobjeći A. S. te se za njim intenzivno traga.

"Radi se o osobama koje su eksterno radile na lancu dopreme opojne droge na područje Kantona Sarajevo", kazao je na današnjoj konferenciji policijski komesar MUP-a KS Vahid Ćosić.

On je pritom nagladio i da je najvažnije da droga nije stigla do krajnjih korisnika i konzumenata na ulici.

Uhapšeni će nakon saslušanja u policijskim prostorijama danas biti predati u nadležnost postupajuće tužiteljice Tužilaštva KS.

.