MUP KS
0

Sarajevska policija za sat vremena uhapsila muškarca koji je opljačkao kladionicu na Koševu

S. G.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Policijska uprava Centar Sarajevo jučer je u 11:45 sati obaviještena da je u ulici Koševo, općina Centar od strane NN osobe izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u sportskoj kladionici “Williams”

Tom prilikom NN osoba je uz prijetnju oštrim predmetom otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su istog dana u 12:45 sati, u ulici Patriotske lige, općina Centar, pronašli i lišili slobode osobu A.P., rođenu 1998.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

On je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH "Razbojništvo". Prilikom pretresa kod njega je pronađena i oduzeta određena suma novca i metalna turpija.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da se osumnjičeni može dovesti u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području Kantona Sarajevo iz prethodnog perioda.

Ova osoba će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predata u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.