Nelegalno poslovao
55

Sarajevska policija uhapsila vlasnika trgovačke radnje koji je inspekciji ponudio 700 KM mita

Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo jutros su po nalogu Tužilaštva KS uhapsili D.K., vlasnika trgovačke radnje u Sarajevu, koji je inspektorima prilikom kontrole ponudio mito u iznosu od 700 KM.

Nakon što su inspektori Porezne uprave prije sedam dana prijavili Tužilaštvu KS da im je tokom kontrole D.K. vlasnik trgovačke radnje u Sarajevu nudio mito, pripadnici MUP-a KS su po nalogu postupajućeg tužioca poduzeli radnje koje su rano jutros okončane lišenjem slobode osumnjičenog D.K. i to prilikom davanja mita u iznosu od 700 maraka inspektorima.

D.K. je nudio mito kako bi mu se omogućilo dalje nelegalno poslovanje, budući da je njegova radnja više puta zapečatila Porezne uprave FBiH.

Tužilaštvo sumnjiči D.K. za krivična djela davanje dara i drugog oblika koristi i povreda službenog pečata.

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS osumnjičeni će biti predat u nadležnost Tužilaštva KS te će postupajući tužilac odlučiti od daljim mjerama prema osumnjičenom.

Tužilaštvo KS ovom prilikom želi još jednom da ohrabri građane i inspekcijske organe da prijavljuju korupciju nadležnim institucijama kako bi se zajedno i uspješno borili protiv ove pojave.